Nadat ik kennis heb gemaakt met jullie, maak ik kort daarna ook kennis met de kinderen. Als het om twee of meer kinderen uit het gezin gaat, doe ik de kennismaking in één keer. Voor broertjes en zusjes is het vaak een spannend gesprek dat ze graag samen aangaan. Na de kennismaking ga ik met ieder kind individueel in gesprek en kijk samen met hem. haar naar de hulpvraag, waarbij het belangrijk is dat het een eigen hulpvraag is. Bijvoorbeeld het durven aangeven van de eigen wensen voor hoe het straks na de scheiding zal gaan. Vandaar uit gaan we aan de slag. Daarbij gaan we samen op zoek naar zijn/haar eigen kwaliteiten en mogelijkheden. zo leren zij vanuit hun eigen kracht om te gaan met situaties/ gevoelens die zij lastig vinden. dit kan ze helpen in de periode van de scheiding, maar ook bij toekomstige andere problemen. Afhankelijk van hun interesses en neergelegde vragen, zet ik technieken in. Hierbij kun je denken aan tekenen, spelletjes, oefeningen ter vergroting van het zelfvertrouwen, bewust maken van bepaalde gedachten en hoe negatieve gedachten zijn om te zetten in positieve gedachten.

Het traject voor de kinderen hoeft niet gelijk te lopen met dat van de volwassenen. In de praktijk hebben kinderen vaak (ook) behoefte aan hulp als de eerste fase van de scheiding, het regelwerk en het verhuizen, voorbij is. Juist dan wil ik er zijn voor de kinderen.

Groot voordeel is dat de kinderen tijdens de scheiding als logisch onderdeel van het traject kennis met mij maken. Lopen zij op een later moment vast, op welk gebied dan ook, dan kennen ze mij al en weten me te vinden.

Meer informatie over mijn werk als kindercoach vind je hier.